香蕉视频

Angelos Terzakis Papers - Series XI

螒蟻蠂蔚委慰 螁纬纬蔚位慰蠀 韦蔚蟻味维魏畏 - 螘螡螣韦螚韦螒 围螜: 螤巍螣危惟螤螜螝螒 - 螖螜螒桅螣巍螒


ΦΑΚ. 31 [συνεχίζεται]

υποφακ. 2

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ:
- Ταυτότητα τακτικού μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, 10/2/72.
- Κάρτα επισκεπτηρίου Α.Τ.
- ΙΚΑ: 3 βιβλιάρια αγοράς ενσήμων ΙΚΑ, 1965-67, 1968, 1970.
Φάκελος με ένσημα και ένδειξη ‘Ένσημα Melle’.
Χειρόγραφο φύλλο ελέγχου χρονικής περιόδου από 1/6/66-15/4/67.
Τρία πρόχειρα χειρόγραφα φύλλα διαφορετικού μεγέθους με υπολογισμούς ενσήμων και εισφορών.
- 2 αιτήσεις του Α.Τ. προς το ΙΚΑ (10/2/67 και 13/7/67) σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας του.
- Μικροβιολογική εξέταση (28/11/66).
- Απόδειξη από την Τράπεζα Χίου, 26/11/27.
- Λογαριασμός ΟΤΕ, 3/11/58.
- Αποδείξεις τραπεζών για αγορά συναλλάγματος, απόδειξη πληρωμής από την ΕΡΤ και απόκομμα αποστολής επιταγής προς τον Π.Γ. Τσιρόπουλο.
- Φωτοαντίγραφα αποδείξεων και άλλων παραστατικών από τη νοσηλεία του Τερζάκη στο Universitätsklinik Graz για εγχείρηση καταράκτη, 1966.
- Αυτόγραφο σημείωμα με οδηγίες για κάποια θεραπεία (βλ. διάφορα φάρμακα, δοσολογία και ενέσεις).

- Φωτοτυπημένες σελίδες προσωπικού ημερολογίου Α.Τ., χειρόγραφο, με εγγραφές της περιόδου 5/4/41-3/11/44, 26 σελ. [το πρωτότυπο έχει ο Δημ. Τερζάκης].

υποφακ. 3α [Σημ. στον υποφάκελο 3 ενσωματώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του υλικού της τρίτης παραλαβής (2007) γι' αυτό δημιουργήθηκαν οι υποφάκελοι 3α-3δ]

ΔΙΑΦΟΡΑ:
- Δύο σχέδια με μαύρο μελάνι, λεζάντα και ένδειξη ‘πρώτη σελίδα’ και ‘έχτη σελίδα’ αντίστοιχα, πιθανόν προορίζονταν για κάποια έκδοση, του ιδίου;
- 2 σχέδια, το ένα με μολύβι, μονογραφή ( Α.Τ.; ) και σημείωση ‘Μετά το θρίαμβον’ 1923, το άλλο με σινική μελάνι, μονογραφή (Α.Τ.; ), 1922.
- 1 φύλλο με σκίτσα πολεμικών αεροπλάνων στις δύο όψεις (μονογραφή «Α»).
- 2 σχέδια, το ένα προσωπογραφία αντρική με μολύβι ( με μονογραφή, Α.Τ.; ), το άλλο δύο μελέτες για πρόσωπο (μάτια) με μολύβι και στο πίσω μέρος με χρώμα τοπίο.
- 1 σχέδιο (πρόχειρο παιδικό σκίτσο), 1 πρόχειρο σκίτσο.
- Χάρτης Classical Lands of the Mediterranean του National Geographic Magazine, 1949.
- Δακτυλόγραφο κείμενο σχετικό με την αποχώρηση της Διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, λυτό, αχρονολόγητο, 6 φύλλα.
- Δακτυλόγραφο κείμενο με απαντήσεις του Τερζάκη σε τρεις ερωτήσεις για τη θέση του πνευματικού ανθρώπου στα κοινά και την πολιτική (συνέντευξη;), λυτό, αχρονολόγητο, 4 φύλλα.
- Χειρόγραφο σημείωμα με την ερώτηση ‘Ποια πρέπει να είναι η στάση των πνευματικών ανθρώπων απέναντι στην απειλή της Δημοκρατίας που δημιούργησε τελευταία η δράση εξωπολιτκών παραγόντων;’ (Επιθεώρηση Τέχνης) και σύντομη πρόχειρη σημείωση του Α.Τ.
- Δακτυλόγραφο κείμενο με δήλωση-τοποθέτηση του Τερζάκη σχετικά με τον πόλεμο στο Βιετνάμ με χειρόγραφες σημειώσεις, και δακτυλόγραφη μετάφραση του κειμένου στα Αγγλικά, 2 φύλλα.
- Αυτόγραφο βιογραφικό σημείωμα του Τερζάκη με διορθώσεις, συμπεριλαμβάνει εργογραφία και βιβλιογραφία, λυτό, αχρονολόγητο, 3 φύλλα.
- Βιογραφικό σημείωμα Τερζάκη σε διάφορες μορφές, δακτυλόγραφα κείμενα ορισμένα με ιδιόχειρες διορθώσεις και συμπληρώσεις, σύνολο 10 φύλλα (5 εκ των οποίων αντίγραφα του ίδιου κειμένου).
- Δακτυλόγραφο κείμενο με στοιχεία του βιογραφικού του Τερζάκη σχετικά με τη σταδιοδρομία του στο Βασιλικό/Εθνικό Θέατρο, 1937-1950, λυτό, 1 φύλλο.
- Έργα του Τερζάκη, δακτυλόγραφο κείμενο σε μισή σελίδα όπου αναγράφονται 10 θεατρικά έργα του Τερζάκη, ο θίασος που τα ανέβασε και η χρονολογία, λυτό.
- Βιογραφικό σημείωμα του Τερζάκη στα Γερμανικά, δακτυλόγραφο κείμενο, 2 αντίγραφα.
- Δακτυλόγραφο κείμενο με σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Α.Τ. στα Γερμανικά.
- The International Who is Who 1982-83 με σύντομο βιογραφικό του Α.Τ. στα Αγγλικά με την παράκληση να ελεγχθεί και να επιστραφεί (το δίφυλλο έντυπο είναι σκισμένο).
- Δακτυλόγραφο κείμενο ομιλίας-προλόγισμα σε σχολική παράσταση του έργου του Τερζάκη Νύχτα στη Μεσόγειο, λυτό, ανυπόγραφο, αχρονολόγητο, 5 φύλλα.
- Δακτυλόγραφο σύντομο κείμενο Α.Τ. για τη Νύχτα στη Μεσόγειο (έξι χρόνια μετά την παράσταση στο Εθνικό Θέατρο), πιθανώς σχετίζεται με την παρουσία του στη σχολική παράσταση του έργου (βλ. προηγούμενο τεκμήριο).
- Φωτοαντίγραφο δακτυλόγραφου κειμένου για τον Τερζάκη, εισαγωγή στην προσωπικότητα και το έργο του, λυτό, ανυπόγραφο, αχρονολόγητο, 2 φύλλα.
- Φωτοτυπία λήμματος για τον Τερζάκη από την Encyclopedia of World Literature 20th Century, W.F. Fleischmann (general editor), vol. 3 (O-Z), n.d., 4 φύλλα.

υποφακ. 3β
- Χειρόγραφες σημειώσεις Α.Τ. και υλικό σχετικά με το θέμα «Νέοι και Ιδανικά» (αποκόμματα κ.ά.) πιθανώς για κείμενο ομιλίας του (βλ. Φακ. 21, υποφ. 1) ή σχετικής επιφυλλίδας.
- Αυτόγραφα πρόχειρα σημειώματα.
- Μπλοκ με αυτόγραφες σημειώσεις του Τερζάκη και λυτά φύλλα.
- Σκόρπιες λυτές χειρόγραφες σημειώσεις Α.Τ. με σκέψεις, σχεδιάσματα και πρόχειρες μορφές κειμένων.
- Σχεδιάγραμμα μαθήματος ή διάλεξης με θέμα «Φυσικός και θεατρικός/ποιητικός χρόνος» (χειρόγραφο), σημειώσεις από τον ποινικό κώδικα περί εσχάτης προδοσίας, σημειώσεις για το ελληνικό διήγημα.
- Μικρού σχήματος γαλάζιο σημειωματάριο με ημερολογιακές σημειώσεις (πρόγραμμα μαθημάτων), τηλέφωνα και διευθύνσιες, σημειώσεις για τη Νυχτερινή Περιπέτεια, και σημειώσεις από το ταξίδι του Τερζάκη στην Ιταλία (Ρώμη, Βενετία, 1952) πιθανώς όταν επισκέφθηκε την Τσινετσιτά. Ένθετα: απόκομμα εφημερίδας με σημείωση και επιστολή Σπύρου Βασιλείου από τη Ρώμη.

υποφακ. 3γ
- Χειρόγραφες σημειώσεις Τερζάκη για ποικίλα θέματα, μεταξύ άλλων: λίστα ονομάτων για τον Όμιλο για τη γλώσσα, λίστα παραληπτών των βιβλίων του, λίστα με ονόματα και σκίτσο στην πίσω όψη, σημειώσεις για έργα του και για τα μαθήματά του, σημειώσεις για τον Ίψεν (υπάρχει και εισιτήριο με σημειώσεις στην πίσω όψη), για το δραματολόγιο, για ίδρυση σχολής (;), σχεδιάσματα στίχων, ασκήσεις γερμανικής γλώσσας (και λεξιλόγιο), αντιγραφή αποσπασματική κειμένων στα ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά, αυτόγραφη περιγραφή της Cinecitta, . Ακόμα, απόκομμα από Το Χρονικόν του Βιβλίου, δύο αποδείξεις για τη μετάφραση έργων του Τερζάκη, δακτυλόγραφη περιγραφή του έργου «Πασχαλινά Παιχνίδια, μια κωμωδία» (6/8/1971), ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των εκδόσεων Αετός και του Τερζάκη (5/3/1942).
- Υλικό σχετικά με τον Στέφανο Δάφνη (βιογραφικό σημείωμα, έργα κλπ).
- Χειρόγραφα κείμενα και σημειώσεις του Τερζάκη, σκόρπια, πιθανώς ανήκουν σε κάποια από τα έργα του. Μεταξύ άλλων: ακέφαλο κείμενο για τον Φ. Πολίτη, αποκόμματα από τον τύπο (ελληνικό, γαλλικό), σχέδιο διηγήματος (νουβέλλα), σχέδιο θεατρικού «Το Κορόιδο/Τόπο στα Νιάτα», σχέδιο έργου «Η Δουλεία της Σάρκας», σημειώσεις για έργο «Χερουβικό», σημειώσεις για έργο «Ιχνηλασία», επιστολή Κ. Νίτσου (6/8/1973) με συνημμένες παρατηρήσεις Τερζάκη για το 15ετές Κυβερνητικό Σχέδιο, τυπωμένο ποίημα Δ. Οικονομίδη με ιδιόχειρη αφιέρωση στον Τερζάκη, απόκομμα εφημερίδας με κείμενο «Το Πόρτο-Λάγο» (Κ. Στουρνά), αποκόμματα εφημερίδων, μέρος κειμένου ΑΤ για το περιοδικό Λόγος, ποικίλες σημειώσεις.
- Χειρόγραφα κείμενα Α.Τ. πιθανώς για επιφυλλίδες ή άλλες δημοσιεύσεις. Θέματα: σύγχρονοι προσανατολισμοί του κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Αθηνών, Πεσών εν Πολέμω, Φ. Νίτσε, τ’Ανάπλι, το ταξίδι του στη Σοβιετική Ένωση μαζί με δύο καρτ ποστάλ με πορτραίτα Σοβιετικών.
- Δακτυλόγραφο κείμενο με τίτλο «Σημείωμα περί του Νεοελληνικού Θεάτρου» και χειρόγραφο κείμενο πρόχειρο.
- Χειρόγραφο κείμενο με την εισήγηση Α.Τ. για αξιολόγηση βιβλίων (απονομή βραβείων/επαίνων).
- Δακτυλόγραφο κείμενο με τίτλο «Κάποια Τουριστική Ακρογιαλιά» (σκηνοθετικές οδηγίες;).

υποφακ. 3δ
- Τμήμα τυπωμένου αταύτιστου διηγήματος (;) σε μικρό μέγεθος με χειρόγραφες διορθώσεις, σελ. 191-255 (έκδοση της εφημερίδας Ηχώ της Ελλάδας, δεκαήμερη περιοδική έκδοση Ο Πεζός Λόγος).
- Αστάχωτο τμήμα από το έργο Η Γέννησις της Τραγωδίας του Νίτσε (σελ. 17-τέλος, με σημείωση του Τερζάκη στο οπισθόφυλλο).
- Φωτογραφία του Κ. Θεοτόκη (σελίδα από βιβλίο).
- Καρτ ποστάλ με φωτογραφία της Μπερτίνη και διαφήμιση του έργου Κταπόδι του Ρώσου συγγραφέα Μπρουλιχώφ.
- Πρόγραμμα του σινεμά Άστρον για το έργο Οι Γάμοι του Φίγκαρο (1959-1960).
- Πρόγραμμα του κινηματογράφου Παλλάς για το έργο Κλέφτης Ποδηλάτων με συνημμένο χειρόγραφο κείμενο του Τερζάκη με περιγραφή του έργου.
- Τετράδιο μουσικής με γραμμένες τις 4 πρώτες σελίδες (το δεύτερο μουσικό κομμάτι είναι από την Aïda).
- Καταστατικό της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη (σχέδιο για συζήτηση), Αθήνα, Δεκ. 1964.
- ‘Η Γενιά μας γενιά της αλλαγής’, προσυνεδριακή διακήρυξη της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, Αθήνα, Δεκ. 1964.
- ‘Η ελληνική Νεολαία και το Α΄ συνέδριο της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη’, προσυνεδριακές θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, Αθήν, Γεν. 1965.
- Αεροπορικό εισιτήριο Α.Τ. για την Αμερική, 16/7/64, μάλλον για την παράσταση του έργου Θωμάς ο Δίψυχος στο Tufts Arena Theatre του Tufts University.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Οικογενειακές:
- Φωτογραφία μικρού μεγέθους ( πατέρας του Α.Τ.; )
- 2 φωτογραφίες από μια συντροφιά στη θάλασσα, μεταξύ των οποίων και ο Α.Τ.
- Παιδική φωτογραφία του Α.Τ. μαζί με άλλο ένα αγόρι, στο πίσω μέρος υπάρχει η σημείωση: ‘Εν Καλλιθέα τη 25η Απριλίου 1920’.
- Φωτογραφία συντροφιάς 13 ατόμων στη φύση.
- Φωτογραφία συντροφιάς 12 ατόμων καθισμένων γύρω από τραπέζι στην εξοχή, όρθιος ο Α.Τ.
- Φωτογραφία ενός άνδρα με δύο κοριτσάκια και στο πίσω μέρος ημερομηνία Ιανουάριος 1943.
- Φωτογραφία άνδρα με χειρόγραφη αφιέρωση στο πίσω μέρος ‘Στους αγαπημένους μου θείους Αγγελικούλαν και Μίμην Α. Τερζάκη. Μιχαλάκης (αδιάγνωστο επίθετο) Schatzaln, Ιανουάριος 1922’.

Πορτραίτα:
- 4 πορτραίτα του Α.Τ.
- 7 φωτογραφίες του Α.Τ. στο γραφείο του, διαφόρων χρονολογιών, μία πιθανώς του 1964, στο πίσω μέρος μίας άλλης, σημειώνει: ‘Γράφοντας την Ιζαμπώ (Κατοχή)’.
-1 αρνητικό φωτογραφίας του Α.Τ. στο γραφείο του.
- 2 φωτογραφίες του Α.Τ. να εκφωνεί λόγο, η μία φέρει χρονολογία 15/2/60.
-3 φωτογραφίες πορτραίτα του Α.Τ. μεγάλου μεγέθους.

Από το θέατρο:
- Μία φωτογραφία από θεατρική παράσταση με τέσσερις ανδρικές μορφές να δίνουν όρκο.
- Άφιξη θιάσου και Α.Τ. στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.
- Φωτογραφία θιάσου από την παράσταση Ο Σταυρός και το Σπαθί επικολλημένη σε χαρτόνι με τις υπογραφές των ηθοποιών, Μάιος 1939.
- Φωτογραφία από κοπή τούρτας με ηθοποιούς και συντελεστές γύρω από τον Α.Τ.
- Φωτογραφία του Α.Τ. με τον Δ. Χορν, όρθιους, από την προετοιμασία της παράστασης Θωμάς ο Δίψυχος, 1962.
- Φωτογραφία του Α.Τ. με τον Δ. Χορν, καθιστούς, από την προετοιμασία της παράστασης Θωμάς ο Δίψυχος, 1962.
- Φωτογραφία του Α.Τ. με αταύτιστο πρόσωπο. Στο πίσω μέρος υπάρχει χειρόγραφο σημείωμα ‘Συνομιλούμεν εις το δάσος ενώ ο λύκος δεν είναι εκεί’ και αδιάγνωστη μονογραφή.
- Πορτραίτο ηθοποιού (Ταλάνος) από την παράσταση του έργου Ο Υιός της Απώλειας στην Αντίς Αμπέμπα, με χειρόγραφη αφιέρωση στο πίσω μέρος και ημερομηνία 20/6/55.
- Φωτογραφία του Α.Τ. και τριών γυναικών ηθοποιών που υποκλίνονται πάνω στη σκηνή.

Από επίσημες εκδηλώσεις:
- Ο Α.Τ. μιλάει (ξεναγεί;) σε κόσμο σε αρχαιολογικό χώρο.
- Η φωτογραφία της γενιάς του ΄30.
- Ο Α.Τ. στην Ακαδημία Αθηνών
- Ο Α.Τ. σε συνάντηση διανοούμενων (συγγραφείς, ποιητές, βλ. P. Deffontaines, J. Amrouche, Ben Barka).
- Ο Α.Τ. στη Βουδαπέστη με την αποστολή Ελλήνων συγγραφέων, 14/6/66 (Λ. Κουκουλός, Γ. Ταμπόλης και K. Szabó, συνεργάτης του Ουγγρικού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Σχέσεων).
- Ο Α.Τ. εκφωνεί λόγο σε χώρο ναυπηγείων στην Τεργέστη (;) της Ιταλίας, 7/6 ή 7/64, 2 φωτογραφίες.
- Ο Α.Τ. σε εκδήλωση στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Διάφορες:
- Μία φωτογραφία με χειρόγραφη λεζάντα ‘Η Φράγκικη Αγία Σοφία στην Ανδραβίδα’ (η ίδια φωτογραφία και με λεζάντα με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα υπάρχει σε επιστολή του Κ. Βαρβαρέσου, βλ. ΦΑΚ. 27, υποφακ. 1).
- 1 αρνητικό σκισμένο (διακρίνονται 4 ανδρικές μορφές και μια γυναικεία).